Choose language:
|
|
|
|

DEZINFEKCIJA Z UV SVETLOBO - PREGLED NAPRAV

Ultravijolična ali UV svetloba je elektromagnetno valovanje z valovno dolžino med 200 nm in 400 nm (nanometri). Dezinfekcija z UV svetlobo poteka pri prehodu vode skozi reaktor, kjer so mikroorganizmi izpostavljeni energiji fotonov svetlobe v UV-C spektru (200-280 nm). Pri tem se poškoduje genski zapis (DNK) celic mikroorganizmov, zato se ti se ne morejo uspešno razmnoževati in povzročati bolezni. Z UV svetlobo je mogoče dezinficirati vodo, druge tekočine in raztopine, zrak in površine.

Dezinfekcija z UV svetlobo je metoda dezinfekcije vode brez uporabe kemičnih oksidacijskih sredstev, zato se v vodi ne tvorijo nevarni oksidirani stranski produkti dezinfekcije, kot je to npr. značilno za sredstva na osnovi klora.  V posebnih primerih se UV svetloba uporablja tudi za odstranjevanje prebitka klora in ozona v vodi ter oksidacijo organskih snovi.

UV DEZINFEKCIJA

Xylem WEDECO je med vodilnimi svetovnimi proizvajalci UV sistemov. S strani neodvisnih inštitucij overjeni sistemi se široko uporabljajo za dezinfekcijo:
- pitne vode
- odpadne vode
- procesne vode v industriji - npr. farmacevtska industrija, prehranska industrija, industrija pijač
  in povsod tam, kjer so potrebe po dezinficirani vodiine.


Dezinfekcija z UV svetlobo je metoda dezinfekcije vode brez uporabe kemičnih oksidacijskih sredstev, zato se v vodi ne tvorijo nevarni oksidirani stranski produkti dezinfekcije, kot je to npr. značilno za sredstva na osnovi klora.v vodi ter oksidacijo organskih snovi.

UV DEZINFEKCIJA - PREGLED NAPRAV - PROSPEKT V PDF OBLIKI:

DEZINFEKCIJA Z UV SVETLOBO - PREGLED NAPRAV

Produced by Spletne rešitve Sloway